Psychotische klachten na een bevalling

Lotgenotencontact | Ervaringsverhalen | Informatie | Publicaties

Welkom op deze website

Na de bevalling van mijn eerste kind in 1997 wist ik niet meteen wat er aan de hand was met me. Ik voelde me somber en had weinig energie. Uiteindelijk werd de diagnose 'postpartum depressie' gesteld. Bij een volgende zwangerschap nam ik me voor om eerder aan de bel te trekken als ik die klachten weer zou voelen. 

Ik had nooit kunnen bedenken dat ik vijf dagen na de bevalling van mijn tweede kind in 2008 acuut psychotisch zou worden. Tijdens de opname in het Erasmus MC werd de diagnose 'kraambedpsychose' gesteld. Het meemaken van deze twee psychische aandoeningen was gewoon pure pech. Het zijn twee verschillende aandoeningen.

Na het schrijven van twee boeken over de periode dat ik opgenomen was, zette ik deze website online. Ik kreeg zoveel reacties dat ik een ervaringsgroep begon.

Mijn unieke ervaringen leidde tot het starten van mijn eigen praktijk KarindenOUdsten.nl van waaruit ik moeders begeleid die te maken hebben met psychische klachten na een bevalling. Ik geef geaccrediteerde trainingen, gastlessen en workshops binnen de kraamzorg, verloskunde en verpleegkunde.

Daarnaast begeleid ik als professioneel coach moeders die met depressieve klachten danwel de nasleep van psychotische ervaringen te maken hebben. Voor veel moeders is het belangrijk dat ze hun werk weer zo snel mogelijk kunnen oppakken.

Karin den Oudsten
Auteur van 'Na het bidden ga ik dood' (2010) en 'Angst en Onrust' (2011)
Contactpersoon Ervaringsgroep Kraambedpsychose
Gecertificeerd beroepscoach (NOBCO)
Integratief psychotherapeut i.o.
Voorzitter Stichting Me Mam