Ervaringsverhalen | Informatie | Publicaties | Onderzoek

Nieuws

De 10 misvattingen over kraambedpsychose
Moeders die met psychotische klachten te maken krijgen, krijgen met nogal wat vooroordelen van anderen te maken. Stigmatisering helpt niet mee om goed te herstellen. Vaak wordt gedacht dat de moeder al een psychiatrische voorgeschiedenis heeft of door drugs in deze situatie terecht is gekomen. Daarom is het nodig dat deze misvattingen de wereld uit geholpen worden. Lees hier de misvattingen.

Als waan en werkelijkheid in elkaar schuiven
Tijdens haar studie geneeskunde leest ze over wat een psychose is en wat het voor een persoon betekent. Op het moment dat ze zelf zwanger is, bereidt ze zich zo goed mogelijk voor op de bevalling en de kraamtijd. Ze leest veel, zelfs over de meest afschuwelijke aandoening zoals een kraambedpsychose. Als ze er zelf mee te maken krijgt, beseft ze dat er langzaam in wegglijdt. Lees hier haar verhaal.

Het persoonlijke verhaal van Andrea
Een indrukwekkend geheel waaruit duidelijk wordt verteld hoe zij haar kraambedpsychose heeft ervaren. De afschuwelijke periode na de bevalling, de enorme gevoelsafstand tot hulpverleners en de ommekeer als ze zich realiseert dat ze 'er weer is'. Ze strijkt met haar handen door de haren van haar kindje en gaat haar nagels lakken. Klik op het plaatje hiernaast om de video te starten.